Buffalo Tom @ Het Depot (Leuven), zaterdag 1/12/2018.

Ik wilde nog eens over wat anders schrijven dan over optredens of festivals, maar het is er nog niet van gekomen. Ook nu komt het er niet van … Afgelopen zaterdag ging ik namelijk nog eens naar een optreden, meer bepaald naar Buffalo Tom in Het Depot in Leuven.

Buffalo Tom heb ik altijd een goede band gevonden, hoewel ik hen nooit echt fanatiek gevolgd heb. Zo had ik hen nog nooit live gezien, terwijl ze toch zijn blijven optreden (ook na de jaren ’90) en nog steeds geregeld België aandoen. Daar moest verandering in komen en dat gebeurde dan ook afgelopen zaterdag.

Het voorprogramma was de Noorse groep Beezewax. Slecht was dat niet, er was zelfs naar te luisteren, maar het deed me ook niet echt iets. Dat overkomt me wel vaker met voorprogramma’s. Buffalo Tom zelf dan speelde wat mij betreft een heel goed concert. Het was misschien niet het allerbeste dat ik ooit gezien heb, maar ze zitten zeker een heel eind boven het gemiddelde. Gelukkig speelden ze niet alleen of vooral nieuwe nummers – ze hebben nl. net een nieuw album uit, (titel invoegen). Klassiekers als (uiteraard) “Taillights Fade”, “I’m Allowed” of “Treehouse” (waarbij de drummer in het begin even de mist in leek te gaan, of misschien zat hij wel goed en waren de andere twee schuldig) kwamen ook aan bod. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar. Ik vind het trouwens al jaren vreemd dat ze nog nooit (tenzij ik me vergis) op een festival als Rock Herk of Pukkelpop stonden (wel op het Cactusfestival, maar dat speelt zich af in het verre Brugge).

Hier volgt nog een link naar een registratie van een sessie die ze speelden voor het Amerikaanse radiostation KEXP: https://www.youtube.com/watch?v=Dm-Z8J9ylns&t=1410s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.