#me too …

Om te beginnen en voor ik verkeerd begrepen word: (seksuele) intimidatie, ongewenste aanrakingen en seksueel misbruik al helemaal, kan absoluut niet. Het is goed dat daar tegenwoordig meer aandacht voor is en dat ook beroemdheden er niet meer mee wegkomen. Iedereen zal nu wel al de maar voelen aankomen … Er zijn zelfs enkele maren.

 

Ten eerste bestaat er het gevaar dat onschuldige complimentjes van een man voor een vrouw, dat (al dan niet flauwe) grapjes of dat verleidingspogingen niet meer kunnen, dat ze verkeerd begrepen worden dat ze te snel gezien worden als intimidatie, enz.

 

Ten tweede is er het probleem van de valse beschuldigingen. Helaas gebeurt het soms dat mensen (vooral mannen?) onterecht beschuldigd worden van seksueel misbruik e.d. Ik besef dat het heel moeilijk kan zijn om te bewijzen dat iemand je seksueel geïntimideerd heeft of ongewenst aangeraakt heeft. Dit in tegenstelling tot verkrachting want dan zijn er fysieke bewijzen (al durven sommige slachtoffers dan niet altijd naar de politie te stappen, jammer genoeg). Het omgekeerde is echter ook waar: bewijzen dat je iemand niet seksueel geïntimideerd hebt, niet ongewenst aangeraakt hebt, is evenmin gemakkelijk. Zo heb ik weet van een situatie waarbij iemand (voor alle duidelijkheid: ik ben het niet) op zijn werk beschuldigd werd van ongepast gedrag tegenover (enkele) vrouwelijke collega’s. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk zou (voorwaardelijke wijs want dergelijke zaken worden gelukkig discreet aangepakt zodat ik dus niet alle details ken) het (vooral) gaan om twee vrouwen die (niet slecht bedoelde) complimentjes en (flauwe) grapjes (niet erger dan wat je zowat dagelijks op tv kan horen) van die persoon niet goed konden plaatsen. En dat is (was?) dan nog maar een vrij lichte zaak, zonder beschuldigingen van ongewenste aanrakingen of iets dergelijks.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.