Extra tijdskrediet voor mensen met kinderen?

Deze zelfverklaarde nieuwsmijder komt af en toe toch nog op een nieuwssite terecht, soms zelfs bewust. Zo kwam ik enkele uren geleden terecht op de nieuwssite van de VRT (ik gebruik de belachelijke naam niet) en daar las ik een artikel met de kop: CD&V wil tijdskrediet tot 18 jaar en tijdskrediet voor grootouders”.

 

Wie hier af en toe iets gelezen heeft, herinnert zich misschien nog dat ik geen kindervriend ben, dat ik dus ook geen kinderwens heb en ik de kinderwens van anderen niet goed begrijp (tenminste, ik denk dat ik daarover al eens iets geschreven heb en indien niet, dan weet je het nu). Ondanks dat vind ik wel dat de kinderen die er zijn een zo goed mogelijke behandeling, opvoeding, enz. verdienen. Zij hebben er tenslotte ook niet voor gekozen om geboren te worden. Ik denk dat voor een goede opvoeding en behandeling het nodig is dat hun ouders (al dan niet biologisch) daar voldoende tijd voor (kunnen) uittrekken. De vraag is echter of ze daar buiten de gewone vrije uren en dagen (weekends, feestdagen, vakantiedagen) nog extra uren moeten krijgen.

 

Met ouderschapsverlof heb ik op zich geen problemen, maar waarom moet daar nog iets bijkomen, zoals in dat voorstel waarvan sprake in de link hierboven? Daarmee straffen ze kinderloze mensen drie keer extra. Een eerste keer doordat zij natuurlijk de afwezigheid van hun collega’s met kinderen moeten helpen opvangen (want extra mensen aannemen daarvoor zullen niet veel werkgevers doen, vrees ik en er zal niet plots minder werk zijn). De tweede straf is dat zij zelf geen recht hebben op extra tijdskrediet. En de derde straf is natuurlijk dat het ook met hun belastinggeld (of socialezekerheidsbijdragen) betaald wordt.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik ben best bereid om solidair te zijn met anderen. En ik vind het normaal dat op gebied van belastingen of bijdragen voor de sociale zekerheid het kan gebeuren dat wat je bijdraagt niet altijd in evenwicht is met wat je krijgt. Maar er zou toch ook rekening gehouden mogen worden met mensen die al dan niet bewust kinderloos zijn en met de ecologische voetafdruk van al die extra mensen (kinderen krijgen zou niet beloond moeten worden).

Advertenties

One thought on “Extra tijdskrediet voor mensen met kinderen?”

  1. Dat is dus de reden dat ik nieuws mijd. Ik word er ambetant van. Het wringt bij mij want ook ik wil geen kinderen en ik kan me vinden in het ouderschapsverlof zoals het nu is, maar nóg meer? Ze moeten niet gaan overdrijven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.