Waarom ik nog steeds vrijgezel ben, hoe ik me daarbij voel, etc. Deel II: hoe ik me erbij voel en hoe het verder moet.

Hoe voel ik me bij dit alles? Met momenten aanvaard ik mijn situatie gewoon. En uiteraard weet ik dat door het leven gaan als alleenstaande ook voordelen heeft en/of het hebben van een (vaste) relatie ook nadelen. Als vrijgezel kan je in je vrije tijd binnen bepaalde grenzen min of meer doen waar je zin in hebt, om maar iets te noemen. Soms vraag ik me zelfs af of ik nog wel een relatie wil. Aan de andere kant: een mens, zelfs een introverte of zelfs iemand met een autismespectrumstoornis, is toch een sociaal wezen, niet gemaakt om alleen te zijn of te blijven. Het zorgt dus ook wel voor frustraties en dergelijke. Bovendien – en ik wil daar geen doekjes om winden – speelt het lichamelijke (en dat is ruimer dan alleen seks, al is dat wel belangrijk) zeker een rol. Ik heb daar behoefte aan en als je dan zoals ik onvrijwillig droog staat sinds begin 2011 (ongeveer, exacte data moet ik jullie schuldig blijven), dan begrijp je waarschijnlijk wel dat het me al eens allemaal te veel wordt.

 

Hoe het nu verder moet? Ik heb geen enkel idee; voorlopig ga ik maar door zoals ik bezig was. Hoe lang “voorlopig” zal duren, daar heb ik geen enkel idee van.

Advertenties

One thought on “Waarom ik nog steeds vrijgezel ben, hoe ik me daarbij voel, etc. Deel II: hoe ik me erbij voel en hoe het verder moet.”

  1. Onze situatie is dus gelijkaardig. Ik heb geen moeite met het “alleen” zijn. Het heeft idd zijn voor- en nadelen.
    Wat het voor mij wat extra lastig maakt is dat ik niet gemakkelijk verliefd wordt en dit allicht op een vrouw zal zijn. Is al 1 keer gebeurd, maar helaas liep ik een blauwtje.
    Seks ligt dan ook wat ingewikkelder bij mij. Dat deel heb ik min of meer “opgelost” met een therapeut. Veel meer dan seks mis ik knuffelen, huid-huidcontact en intimiteit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.