Pukkelpop 2017, dag 2 (vrijdag 18/08)

[Met nog wat meer vertraging …] Na mijn verplichtingen snelde ik weer richting Kiewit, klaar voor dag 2 van Pukkelpop.

 

Na wat rondhangen, rondkijken, enz. begaf ik mij tegen twintig over een naar het hoofdpodium. Daar stond Brutus en zij stonden daar toch enigszins misplaatst. Hun optreden was wel oké, maar op een kleiner podium zouden ze beter tot hun recht gekomen zijn en had ik hen waarschijnlijk beter gevonden.

Onmiddellijk daarna wandelde ik naar de Marquee, iets wat vrij vroeg op de dag goed doenbaar is. In de Marquee zag ik Walking On Cars, wat ook weer in orde was, maar eveneens niet meer dan dat.

Vervolgens zag ik op het hoofdpodium een stuk van het optreden van Oh Wonder. Dat kon me niet boeien zodat ik vrij snel weer vertrok. Na wat rondkijken, uitrusten, wat drinken en nog meer van dat, trok ik naar de Club voor een hernieuwde kennismaking met Parquet Courts. Dat werd het eerste topoptreden van de dag.

Hierna maakte ik de oversteek naar de Marquee voor The Shins. Dat was een optreden in de categorie behoorlijk, maar ook niet meer dan dat.

Ik begaf me daarna weer naar de Club voor Perfume Genius. Dat was een goed optreden en voor mij misschien wel een van de verrassingen van de dag, hoewel het geen viersterrenoptreden (meer geef ik sowieso toch nooit) was.

De volgende afspraak was opnieuw in de Club, het was een afspraak met de geflipte Flaming Lips. Ik zag hen al een of twee keer eerder aan het werk op Pukkelpop en ik meen mij te herinneren dat ik het toen wel redelijk goed vond. Nu was het nog wel behoorlijk te noemen, maar zeker niet meer dan dat. Het showelement (balonnen, confetti, de zanger die op een plastic eenhoorn (?) door het publiek reed) leek me de muziek te verdringen.

Daarna was het even tijd om het wat rustig aan te doen en vervolgens weer een plaatsje te zoeken in de Marquee. Daar stond nl. Elbow geprogrammeerd. En dat werd voor mij de tegenvaller van de dag. Het was misschien niet echt slecht, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Maar misschien vond ik dat ook wel omdat de tent knalvol stond en in dergelijke omstandigheden vind ik het meestal moeilijker om van een optreden te genieten.

Na Elbow ging ik voor de eerste keer naar de Lift. Daar stond de mij onbekende band Newmoon op het podium. Het bleek een Belgische band te zijn en zij waren echt top.

Een uurtje van rondhangen, eten, drinken (rosé à 2 bonnen het stuk smile ) en uitrusten later, kwam ik opnieuw in de Lift. Deze keer stond er Black Lips. Ik herinnerde mij dat ik hen enkele jaren geleden nog zag op Pukkelpop en dat ik hen toen goed of heel goed vond, maar waarom dat was, wist ik niet meer. Nu waren ze zeker top, ik heb me heel goed geamuseerd en zelfs iets gedaan dat iets weghad van dansen smile, al zal mijn – al bij al nog vrij beperkte – alcoholconsumptie daar ook wel wat mee te maken gehad hebben.

 

Een verslagje van dag 3 volgt later nog.

 

Om af te sluiten: Black Lips, de registratie van een van hun optredens van enkele jaren geleden, ook nu weer van een optreden (met interview) voor KEXP, terug te vinden op het wereldwijde web:


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.