Over “slimme telefoons” en vooral over Tinder etc.

Ik heb lang gezegd dat ik geen slimme telefoon wilde. Ongeveer een half jaar geleden ben ik toch gezwicht … Uiteraard heb ik er Tinder op gezet. Dat heeft – en dat is voor mij geen verrassing – tot nu toe niks opgeleverd. Dat is geen verrassing omdat ik het heel erg moeilijk vind om de eerste stap te zetten en alle vrouwenemancipatie van de laatste decennia ten spijt verwacht de overgrote meerderheid (om niet te zeggen bijna alle) van de vrouwen dat van een man. Maar goed, wat niet is kan nog altijd komen – niet dat ik grote verwachtingen koester.

 

Enkele vaststellingen i.v.m. Tinder:

 

(1) Ik ben absoluut onhandig met een aanraakscherm (een uitvinding van satan zelf!). Mijn ervaringen met mijn (auto-)GPS hadden mij dat al geleerd en de slimme telefoon bevestigt het. Daardoor heb ik al per ongeluk enkele vrouwen geliket (nee, niet gelikt tongue-out) die ik niet wilde liken. En vermits ik – zuinig als ik ben – geen betalende account heb, heb ik al twee keer moeten uitleggen dat het per ongeluk was …

 

(2) Niemand heeft deze persoon met een autismespectrumstoornis moeten uitleggen wat “ONS” betekent (one night stand dus). Hoewel er vaak beweerd wordt dat juist dát een van de belangrijjkste doelen van Tindergebruikers is, ben ik tot nu toe de term ONS alleen tegengekomen in combinatie met woorden als “geen”, “niet” of iets dergelijks. Of ligt dat aan mij? (Al dan niet eenmalige relaties zijn wellicht niet voor mij weggelegd denk ik dan vaak.)

 

(3) Sommige dames zijn blijkens hun profiel wel erg veeleisend.

 

Erg bemoedigend is dat allemaal niet voor mij …

Advertenties

3 gedachten over “Over “slimme telefoons” en vooral over Tinder etc.”

  1. Ik had het idee dat Tinder juist meer voor minder serieuze dingen (zoals “ons”jes, ja kijk ik leer ook weer een nieuw woord!) bestemd was, maar daar vergis ik me dus in. Een smartphone kan handig zijn hé als het allemaal naar behoren werkt toch.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.