Vluchtelingen

De laatste tijden zijn er heel veel Afrikanen die op zoek gaan naar een beter leven in Europa. Dikwijls steken ze de Middellandse Zee over in gammele bootjes waarin veel te veel mensen zitten. Dit heeft al tot verschillende drama’s, rampen, … (noem het zoals je wilt) geleid.

 

En wat is de reactie van de Europese politiek? De vluchtelingen proberen tegen te houden in Afrika, in beslag nemen of vernietigen van de boten van mensensmokkelaars enz. Ik ben realistisch: het is onmogelijk om alle Afrikanen die naar Europa willen komen gewoon maar te laten komen. Maar zolang het bij ons veel beter gaat dan in Afrika, zolang de Eerste Wereld eigenlijk profiteert van de bodemrijkdommen van Afrika, etc., zolang zullen er Afrikanen blijven proberen naar Europa te komen en het zal sommigen ook blijven lukken. Natuurlijk is het wegwerken van die ongelijkheid niet eenvoudig en is het wellicht een werk van lange adem, maar het is de enige manier om het op te lossen op lange termijn.

Advertenties

One thought on “Vluchtelingen”

  1. Ik weet ook niet zo direct een oplossing. Het is een heel moeilijke zaak, want in Europa is er cru gezegd niet genoeg plek voor alle Afrikanen, Oost-Europeanen en wie er nog meer vindt dat het hier beter is dan bij hen. Zijn onze fouten uit het verleden nog wel te herstellen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.