Autisme

Al ongeveer een jaar weet ik dat ik een autismespectrumstoornis (ASS) heb.

 

Als ik daarover iets tegenkom op het web, lees ik dat uiteraard meestal. Zo kwam ik via gezichtenboek uit op een artikel in De Morgen:

“Xtc kan mensen met autisme van sociale angst afhelpen” Het komt er natuurlijk (?) niet op neer dat autisten allemaal maar xtc moeten/mogen nemen, maar wel dat het toedienen van MDMA (de wetenschappelijke naam voor xtc) onder gecontroleerde omstandigheden angstgevoelens bij mensen met ASS hun angstgevoelens kan matigen.

 

Via de links bij het artikel kwam ik ook terecht bij enkele andere interessante artikels, waaronder het volgende:

* “Dit moet je weten over volwassenen met autisme”: de titel zegt het al, het gaat over een vrouw met het syndroom van Asperger die zonder schroom een aantal dingen vertelt die je moet weten (lees: die zij vindt dat je moet weten) over volwassenen met autisme. Een citaat hieruit: “(…) De waarheid is dat we iemand net zo graag kunnen zien als jij, alleen uiten we het vaak anders. (…)”

 

PS: Om voor mij onduidelijke redenen sluit Skynet/Proximus/Belgacom soms de commentaren zonder dat ik dat ooit gevraagd heb. Ik probeer daar op te letten en zet deze fout geregeld weer recht.

Advertenties

One thought on “Autisme”

  1. In dat citaat van die vrouw herken ik het lief. Hij heeft ook bepaalde autisme-kenmerken (is er als kind mee gediagnosticeerd), zo heeft hij het erg moeilijk als ik het interieur verander, of de planning, oooo de planning! Met andere dingen heeft hij dan weer geen moeite, dus noem ik hem soms liefkozend ‘mijn halve autist’ 🙂 Hij heeft soms ook moeite met graag zien uit te drukken, tenzij hij gedronken heeft. Alcohol veegt zijn autisme-grenzen weg…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.