Woorden die ik dit jaar wil zien verdwijnen.

Aan het begin van een jaar worden er dikwijls goede voornemens uitgesproken, wensen velen hun familie, vrienden, collega’s en kennissen het allerbeste en wordt er gehoopt ook een goed of beter jaar of iets dergelijks.

 

Wel, ik wil op taalgebied ook op iets hopen voor 2015. Ik heb wel een heleboel taalergernissen, maar ik wil mij beperken tot twee ervan. Er zijn twee ergerlijke woorden die ik in 2015 wil zien uitsterven, of toch minstens wil zien uitsterven in de betekenis of het gebruik waaraan ik mij erger. Die woorden zijn:

 

* kids in de betekenis van kinderen (en nee Antwerpenaars of mensen uit die streek: “gasten” wordt gebruikt voor bezoekers of klanten van een hotel of iets dergelijks en “klein mannen” is ronduit belachelijk, dus ook niet gebruiken);

 

* single in de betekenis van vrijgezel, alleenstaande, want het is echt belachelijk een Engels woord te gebruiken om de waarheid te verbloemen terwijl er een perfect Nederlands alternatief bestaat.

 

Dus de bovenstaande woorden niet meer in die betekenis gebruiken a.u.b., je bespaart mij er een heleboel ergernissen mee en je verrijkt er je eigen taal mee. Ik heb er echter geen probleem mee dat je iemand singles van The Kids speelt Lachen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.