Pukkelpop 2014, dag 1 (donderdag 14/08/2014)

Wat later dan ik wilde volgt hier een verslagje (of een kort overzicht) van dag 1 van Pukkelpop, dag 2 en 3 volgen later. Zoals gebruikelijk beperk ik mij vooral tot een overzicht van de bands die ik gezien en gehoord heb.

 

Uitstekend (of nog beter) waren: Frank Turner And The Sleeping Souls (een soort folkpunk – er was een heel kort gastoptreden van Fat Mike van NOFX), The Hell (hardcore-achtig), NOFX (daarvoor liet ik Slowdive schieten – ik denk dat ik een van de weinigen was die voor die keuze stonden), The Spectors (volgens aankondiger Stijn Meuris is/was (?) de zangeres single en op zoek – nee, ik maak me geen illusies) en Mad About Mountains (een soort alternatieve countrymuziek uit Herk-de-Stad, USA).

Heel goed waren: Perfect Pussy (noise), Lagwagon en Black Lips.

Goed: Wallace Vanborn (later op de dag en/of op een kleiner podium – ze openden nu het hoofdpodium – zou ik het waarschijnlijk beter gevonden hebben), Marmozets en Dan Croll (een beetje zoals Paul Simon ten tijde van Graceland).

Beluisterbaar maar ook niet meer dan dat: The Strypes, Hamilton Leithauser en Temples (al is dat oordeel niet gebaseerd op een (zo goed als) volledig optreden).

Daarnaast heb ik traditiegetrouw heel wat flarden opgevangen van optredens – het dance-getto (Dance Hall en Boiler Room en eigenlijk ook Castello) heb ik rechts laten liggen.

 

Het eten is nog steeds (net zoals het drinken) (veel) te duur voor wat je krijgt. Ik at overigens (vegetarische) nasi (geloof ik) en dat is nog steeds lekker.

 

Wie zich afvraagt hoe al die bands klinken, die mag gerust het internet afschuimen … Toch geef ik hier enkele clipjes mee (niet van tijdens Pukkelpop, maar gewoon gevonden op You Tube.

Frank Turner And The Sleeping Souls (een opname van een optreden voor een Amerikaans (?) radiostation (?):

The Hell:

NOFX (een opname van een optreden in 2013 in Ljubljana, Slovenië):

The Spectors:

Mad About Mountains:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.