Is het nu echt zo moeilijk?

(Ik heb het hier misschien al eens over gehad, maar het blijft een bron van ergernis …)

 

Het is blijkbaar ontzettend moeilijk voor veel automobilisten om bij het veranderen van richting (van rijstrook veranderen, afslaan, enz.) hun richtingaanwijzers te gebruiken. Tja, je moet er wel een hendel voor bedienen, dat is een hele prestatie.

 

En verlichting aanzetten, dat is ook zoiets. Blijkbaar moet dat alleen als het echt pikdonker is. Bij (felle) regen, nevel, mist en zo hoeft dat zo te zien niet (meer). En al helemaal niet als de auto dagrijlichten heeft of hoe dat ook mag heten. Wil eens iemand al die mensen duidelijk maken dat dan in veel gevallen achteraan geen licht brandt en dat dat sowieso niet genoeg is bij neerslag en al helemaal niet in het donker of bij nevel/mist?

 

Als dan nog eens iedereen genoeg snelheid maakt bij het invoegen op de snelweg (die invoegstrook ligt daar echt niet zomaar) en niet onnodig links of in het midden bleef hangen, zou ik al heel wat relaxter kunnen rijden.

Advertenties

One thought on “Is het nu echt zo moeilijk?”

  1. Bij onze auto springen de lichten automatisch aan vanaf dat het een klein beetje begin te schemeren (op het moment dat het eigenlijk nog totaal niet nodig is maar beter te vroeg dan te laat). BIj mist of regenweer moet ik eens op letten, zulke weersomstandigheden hebben we namelijk nog niet meegemaakt met deze auto. Ik pink altijd, zo braaf als ze je dat op de rijschool aanleren, voor veel automobilisten overdreven veel waarschijnlijk 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.