Knuffelen

Gevonden op Deredactie.be:

 

Het tegenwicht van alle ellende: de knuffel!

Hoe belangrijk een knuffel is bewijzen momenteel de vele foto’s uit Newtown, waar mensen, zelfs wanneer ze elkaar niet kennen, zich langdurig en uitgebreid laten omarmen. Maar ook in deze kerstperiode, om elkaars genegenheid te tonen, geven mensen zich al sneller over aan een (hart)verwarmende knuffel. “Want een knuffel leidt tot een gevoel van innige verbondenheid en van liefde, zonder ook maar enige seksuele connotatie”, aldus de Amerikaanse knuffelgoeroe Travis Sigley.

Drie jaar geleden startte Sigley, die zijn carrière begon als stripper, met het geven van knuffelsessies in San Francisco. Zijn “Cuddle Therapy” werd zo’n succes dat hij vanaf volgend jaar internationaal wil doorbreken. Op de nieuwswebsite The Huffington Post omschreef hij onlangs de kracht van het knuffelen.

“Waar het op neerkomt bij een knuffel, is je helemaal over te geven, je hele lichaam te ontspannen tegen een ander lichaam en zo de rest van de wereld te vergeten. Mocht je toch iets anders voelen, dan gebeurt er iets verkeerd.”

“Wanneer er situaties met spanningen zijn, of wanneer het buiten kouder wordt, dan komen meer dingen samen om een goede knuffel te willen.”

“Mitt Romney ziet eruit alsof hij al gedurende een lange tijd een goede knuffel kan gebruiken. Hij lijkt zo afgesneden te zijn van andere menselijke wezens. Zijn medegevoel is ronduit nihil. Hij heeft een goede, lekkere, lange knuffelsessie nodig om zo terug met zichzelf in het reine te komen. Wie weet wat er onder hetgeen we alleen maar te zien krijgen, niet allemaal te ontdekken valt?”

Sigley heeft niemand speciaal die hij momenteel zou willen knuffelen. Liefst van al zou hij “tegelijkertijd een indrukwekkende groep van mensen” willen omarmen.

 

Ik ben het ermee eens dat knuffels kunnen helpen om iets te verwerken bijvoorbeeld, maar zelfs als je niks te verwerken hebt, kan een knuffel goed doen (alleen jammer van het “goeroe-aspect” dat deze Amerikaan er zonodig bij moeten halen).  Als het al anderhalf tot twee jaar geleden is, besef je dat maar al te goed … Maar knuffels met een “seksuele connotatie” zijn ook heel interessant en fijn (en nog langer geleden helaas).

knuffel,knuffelen,intimiteit,genegenheid

Advertenties

2 gedachten over “Knuffelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.