Fotografie

Ik vind het vreemd. Misschien heb ik het mis, maar mij lijkt het dat men eerst jarenlang geprobeerd heeft om de techniek zo te perfectioneren dat foto’s min of meer perfect de werkelijkheid weergaven. De ontwikkeling van de digitale fotografie heeft daarbij – zo lijkt het mij toch – zeker geholpen. Daar komt dan nog eens bij dat digitale foto’s relatief gemakkelijk te bewerken (dus te verbeteren, te perfectioneren) zijn. Dus vind ik het vreemd (maar dat ligt wellicht helemaal aan mij) dat foto’s tegenwoordig heel vaak zo bewerkt worden dat ze “oud” lijken. Ik ben daar in ieder geval niet enthousiast over. Ik ben sowieso al niet heel erg te vinden voor het te zeer verbeteren/bewerken van foto’s. Ik heb liever een onbewerkte foto met een foutje die “echt” is, dan een perfecte foto … Zo is onderstaande foto niet perfect – de kop van het rund staat er net niet helemaal op – maar ze is wel “echt”.

koe,rund

Advertenties

One thought on “Fotografie”

  1. Ik vind dat een geweldige foto! Vooral omwille van het perspectief, denk ik.
    Ik bewerk mijn foto’s NOOIT dat wil zeggen alle imperfecties blijven. Wat heeft het voor nu om foutjes eruit te halen? Zo kan iedereen wel gaan rondlopen met een camera en doen alsof-ie prachtige foto’s maakt. (o wait… iedereen doet dat ook)
    Maar ik bezondig me wel aan het ‘ouder’ maken van foto’s. Ik heb altijd foto’s van uit de begintijd van de fotografie mooier gevonden door de warmere, ‘onechte’ kleuren. Als tiener heb ik tot grote ergernis van mijn ouders een sepiaperiode gehad. Nu ben ik in de ban van jaren 60 kleuren. What’s next 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.